SPREKERS

Ontmoet de volgende experts op het seminar De Gelukkige Dokter

Ruud Veltenaar

Ruud studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en de Columbia University in New York en International Business Management aan Harvard. Als internationaal trendwatcher en friskijker inspireert hij leiders, ondernemers, professionals en studenten over de hele wereld op een interactieve manier. Daarbij behandelt hij de belangrijkste trends en ontwikkelingen die een onvermijdelijke impact hebben op businessmodellen en bedrijfsvoering in verschillende sectoren, waaronder de zorg. Zijn combinatie van een heldere visie op de toekomst en concrete actiepunten is uniek, verfrissend en vooral bijzonder aanstekelijk en inspirerend. Naast het inspireren van mensen heeft Ruud succesvolle organisaties geleid en opgericht. Als bijzonder hoogleraar verzorgt Ruud Veltenaar met enige regelmaat colleges en lezingen bij diverse instanties in het binnen- en buitenland. Verder is Ruud columnist voor het Financieel Dagblad en is hij regelmatig te beluisteren bij NPO op Radio 1.

Kiki Lombarts

Kiki leidt in het Amsterdam UMC de Professional Performance onderzoeksgroep. Onder professional performance van artsen verstaan we ‘dat wat de dokter in de praktijk laat zien’. De rode draad in het werkende leven van Kiki is samen te vatten als ‘dokters en kwaliteit’. Of iets specifieker, de kwaliteit van (het functioneren van) medisch specialisten. Al meer dan 25 jaar onderzoekt, volgt, adviseert en begeleid zij hen. Zij spreekt met en over dokters, kijkt met hen mee en soms op hen toe.

Mark Droogers

Mark Droogers is bedrijfsarts en werkzaam als leidinggevende bij de Enrgy in Business Groep. Met 120 collega’s ondersteunt hij werknemers en werkgevers om het ideaal van een leven lang werkvermogen alledaagse werkelijkheid te maken. Werkvermogen is meer dan alleen fysiek en mentaal in staat zijn tot werken. Het gaat ook over competent zijn, waarde in en van je werk, de manier waarop je je werk organiseert en je balans tussen werk en thuis. Daarnaast heeft Mark oog voor veerkracht en motivatie. Het credo bij Enrgy in Business: het streven is een optimaal werkvermogen, van de eerste tot de laatste dag van je carrière, ongeacht leeftijd, geslacht of opleiding.


Karolien van den Brekel

Karolien van den Brekel heeft als  huisarts in Leidsche Rijn het aandachtsgebied preventie en positieve gezondheid. In haar coachende rol als huisarts past ze Positieve Gezondheid dagelijks toe in de praktijk. Verder is ze aan het Nederlands Huisarts Genootschap (NHG) verbonden voor het programma "Preventie in de Buurt", dat met name de samenwerking in de wijk voor gezondere bewoners behelst.

Menno de Bree

Menno is filosoof. Hij doceert ethiek en filosofie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Daarnaast geeft hij lezingen, trainingen en colleges in binnen- en buitenland. Elke zaterdag verschijnt zijn column ‘imperfecties’ in Het Financieele Dagblad, waarin hij zijn observaties koppelt aan een eigenzinnige behandeling van prangende levensvragen.